r
Nosalty Logó

Ananászos répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Ananászos répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Összesen 6918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2474 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    365 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3852.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.7 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14846 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 6918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a gyömbérrel és a fahéjjal. A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, majd keverjük hozzá a mazsolát, és az apró darabokra vágott, lecsepegtetett ananászt.
  2. A porcukrot, és a vaníliás cukrot keverjük össze az egész tojásokkal, majd keverjük hozzá az étolajat is. Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a cukros-tojásos-olajos keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze.
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 55-60 percig, tűpróbáig. Sütés közben, ha kezd a teteje jobban barnulni, akkor alufóliával takarjuk le, és úgy süssük készre. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a tésztát a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. 

Citromos mascarponekrém

  1. A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű frissen facsart citromlével. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
  2. Ezután a teljesen kihűlt torta tetejére kanalazzuk rá a krémet, majd tegyük be a hűtőbe ameddig megszínezzük, és összegyúrjuk a marcipánt.

Marcipános díszítés

  1. 20 dkg marcipánra csepegtessünk rá zöld ételszínezőt, majd gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön.
  2. A maradék marcipánra csepegtessük rá a sárga ételszínezőt, majd gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön. (ha lehűl a marcipán, könnyebben tudunk majd vele tovább dolgozni)
  3. Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd díszítsük a színezett marcipánnal, tojáscukorral, és apró színes cukorvirágokkal. A zöld marcipánt fokhagymanyomó segítségével nyomjuk rá a torta tetejére úgy, hogy a középen maradjon hely a sárga marcipánnak.
  4. A sárga marcipánt szintén fokhagymanyomó segítségével nyomjuk a torta közepére úgy, mintha egy fészek lenne. Ezután a középen kialakított kis fészekbe rakjunk ízlés szerint tojáscukrot, majd tálalásig tegyük az elkészült tortát a hűtőbe, vagy hideg helyre. 
  5. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (közvetlenül szeletelés előtt vegyük csak ki a hűtőből, mert lehűlve könnyebben tudjuk szeletelni)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1200
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 06.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.