r
Nosalty Logó

Almás-túrós fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-túrós fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 997 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 997 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4547.5 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áttört túrót a két tojással, fél dl tejjel, a kétféle cukorral robotgéppel jól összevegyítjük.
  2. Hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet, a narancs héját és a végén a reszelt almát.
  3. Kicsit hagyjuk állni, majd a felforrósított olajban (kb.170-180 fokos) pirosra sütjük. Vigyázva, hogy a közepe is átsüljön.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6807
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Ajánló

Farsang idején többször el lehet készíteni, de az év bármelyik szakában jól eshet egy kiadós leves után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi újságban van ez a receptem, már sokszor elkészítettem, nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek