Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petra Vöröshagyma alapanyag

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Kalcium
Magnézium

TOP Vitaminok

C B6 B3 B5

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.1 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0.04 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0.01 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0.02 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
23 mg
Vas:
0.2 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
29 mg
Kálium:
146 mg
Nátrium:
4 mg
Cink:
0.2 mg
Réz:
0.04 mg
Mangán:
0.1 mg
Szelén:
0.5 µg

szénhidrát

Összesen:
9.34 g
Összes cukor:
4.2 g
Élelmi rost :
1.7 g

víz

Összesen:
89.1 g

vitaminok

Összesen:
7.8 mg
C vitamin:
7.4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0.05 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0.03 mg
Niacin - B3 vitamin:
0.1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0.1 mg
B6 vitamin:
0.1 mg
Összes folát:
19 µg
E vitamin:
0.02 mg
K vitamin:
0.4 µg
alapanyag kategóriák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ződpaszuly
ződpaszuly Sat, 2017-09-30 09:39

Kedves Levente! A magyarországi szóhasználatban a fent bemutatott hagyma a vöröshagyma, a másik meg a lilahagyma. Az erdélyi magyarok szóhasználatában a "magyar" vöröshagyma a fehérhagyma, a "magyar" lilahagyma pedig a vöröshagyma.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-07-31 09:15

A magyar vöröshagyma páratlan aromája annak köszönhető, hogy termesztése eltér európai rokonaitól. A hagyma egynyári növény, de mi két évben termesztjük: az első évben magról dughagymát növesztenek, amit a következő szezonban elültetnek. Az így megnövelt tenyészidő miatt a magyar (makói) hagyma aromásabb. Már csak ezért is csak magyar hagymát vásároljunk!
Koszider