A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát.
A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús.
Ezután jöhet a kockára vágott erős és sima paprika. Utána a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa és a zeller is. Keverjük össze, és hagyjuk pár percet párolódni.
Szórjuk a fűszerpaprikát és a borsot a zöldségekre, a friss kakukkfüvet pedig tépkedjük rá.
Öntsük fel vízzel az egészet, majd sózzuk meg, és hagyjuk felforrni a levest.
Forrás után öntsük bele az előzőleg beáztatott babot, és ha a babhoz nem adtunk az áztatás idején babérlevelet, akkor azt is tegyük a levesbe.
Ezután lassú tűzön, addig főzzük a babot, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél-két óra lesz, de közben azért figyeljük.
A kész levest kevés tejföllel a tetején tálalhatjuk is.
elkészítés
A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát.
A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús.
Ezután jöhet a kockára vágott erős és sima paprika. Utána a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa és a zeller is. Keverjük össze, és hagyjuk pár percet párolódni.
Szórjuk a fűszerpaprikát és a borsot a zöldségekre, a friss kakukkfüvet pedig tépkedjük rá.
Öntsük fel vízzel az egészet, majd sózzuk meg, és hagyjuk felforrni a levest.
Forrás után öntsük bele az előzőleg beáztatott babot, és ha a babhoz nem adtunk az áztatás idején babérlevelet, akkor azt is tegyük a levesbe.
Ezután lassú tűzön, addig főzzük a babot, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél-két óra lesz, de közben azért figyeljük.
A kész levest kevés tejföllel a tetején tálalhatjuk is.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Ez egy nagyon jó és komplex recept, de valamit hiányolok belőle, a füstöltet.
Mondjuk ez lehetne, összegyűjtött szalonna bőrke csíkok, vagy füstölt csont, esetleg füstölt sonka, vagy csülök
Ezekkel kiegészítve ki fogom próbálni valószínűleg a hétvégén
Mentve Köszi
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. április 4-én kiemeltük cikkünkben: 10 legjobb magyaros ételünk, amit lehetetlen nem szeretni
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. március 9-én kiemeltük cikkünkben: Családi kedvencek az asztalon - ezeket a recepteket főzzük leggyakrabban
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. február 24-én kiemeltük cikkünkben: 14 fenséges gulyásleves akár már bográcsban is
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. február 1-jén kiemeltük cikkünkben: 28 étel, amit februárban meg kell főznöd
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. január 29-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: itt a farsangi szezon kiadós fogásokkal és fánkkal!
Üdvözlettel, NoSalty
Ez egy nagyon jó és komplex recept, de valamit hiányolok belőle, a füstöltet.
Mondjuk ez lehetne, összegyűjtött szalonna bőrke csíkok, vagy füstölt csont, esetleg füstölt sonka, vagy csülök
Ezekkel kiegészítve ki fogom próbálni valószínűleg a hétvégén
Mentve Köszi