r
Nosalty Logó

Zserbó szelet 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zserbó szelet 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    364.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3385.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 6458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy kk. cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A diót összekeverjük a cukorral.
  4. A lapokat kinyújtjuk és egy kb. 35x25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral és rászorjuk a diós cukor felét.
  5. Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük és a maradék dióval megszórjuk.
  6. A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk és 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világospirosra nem sül.
  8. Ha kihűlt, a tetejét megkenjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 953
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 238688
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyobbik fiam kívánsága volt ez a sütemény. Időnként lapozgatja a receptes újságaimat és rendel. Nagyon nehezen bírta kivárni, amíg a csokimáz megdermed a tetején. Horváth Ilona szakácskönyve alapján készítettem el, egy kevés változtatással. Életem első zserbója. Nálunk a kelt tészta általában kalács formában kerül a sütőbe. Azt hittem eddig, hogy sokkal időigényesebb, pedig csak pár perccel töltöttem több időt a konyhában, mint a diós kalács esetében.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!