r
Nosalty Logó

Zöldség curry párolt rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Zöldség curry párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség curry

Párolt rizs

Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség curry

Párolt rizs

Összesen 1699 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség curry

Párolt rizs

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2062 micro
Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5630.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    4129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8248 micro
Összesen 1699 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Zöldség curry

Párolt rizs

Elkészítés

Zöldség curry

  1. Először készítsük el a rizst: tegyük egy lábasba a rizst, öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és tegyük fel melegedni a tűzhelyre.
  2. Ha felforrt, keverjünk rajta párat villával, majd innen számítva főzzük 8 percig (lefedve, kis lángon). Végül zárjuk el alatta a lángot, és lefedve hagyjuk állni 10 percig.
  3. A curryhoz szedjük rózsáira a karfiolt, a cukkinit és a répát daraboljuk hasábokra, a hagymát vágjuk félfőre (félbe, aztán szeletekre). A chilit vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, és vágjuk vékony csíkokra.
  4. Melegítsünk fel egy wokot vagy serpenyőt, ha forró, öntsük bele az olajat, majd dobjuk rá a hagymát, keverjünk rajta néhányat, és adjuk hozzá a chilit, a curryport és a garam masala-t, így pirítsuk további 1 percig.
  5. Adjuk a fűszeres hagymához a répát és a karfiolt, sózzuk meg őket, és öntsük fel 1 dl vízzel. Néha kevergetve hagyjuk, hogy elpárologjon a víz a zöldségekről, addigra kissé meg is puhulnak.
  6. Ha ismét lepirultak a zöldségek, adjuk a keverékhez a cukkinit is, és öntsük fel a kókusztejjel.
  7. Hagyjuk forrni a zöldségragut további 5 percig, végül öntsünk bele 1-2 evőkanálnyi citromlevet, és tálaljuk a párolt rizzsel.
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 25753
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Nem igazán rajongok az indiai konyháért, de egy barátommal nemrégen indiai étteremben ebédeltem, és ennek hatására úgy döntöttem: adok neki még egy esélyt... Ennek a receptnek a nagy előnye, hogy bármelyik zöldséget lecserélhetjük egy általunk jobban kedveltre, vagy épp olyanra, aminek szezonja van, lehet kísérletezni brokkolival, paszternákkal, borsóval, sütőtökkel...

Hozzávalók

Zöldség curry

Párolt rizs

Címlapról ajánljuk