r
Nosalty Logó

Villámgyors kelbimbós lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évaréka
Villámgyors kelbimbós lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3220 micro
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    871 micro
  • K vitamin:
    718 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6440 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe tesszük a fagyasztott vagy friss kelbimbót, és felöntjük forró vízzel. 3 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Szétosztjuk a 2 sütőtálba.
  2. 2 darabra vágjuk a lazacot (akár bőrös, akár filé), és a sütőtálak közepére helyezzük a kelbimbók közé. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Összekeverjük a joghurtot a tormával, és eloszlatjuk a lazac tetején, de a kelbimbónak sem árt meg.
  4. 15 percig sütjük (ha fagyasztott volt a hal, akkor 20 perc).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1015
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 11.

Ajánló

Ha nem szereted a kelbimbót, próbáld ki brokkolival vagy karfiollal. A joghurt is átváltozhat tejföllé vagy kefirré. Ugyanolyan finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évaréka 5 recept

Ez egy tipikus "mi maradt a hűtőben" típusú étel. De nagyon megkedveltük. Friss vagy fagyasztott alapanyagokból is pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek