r
Nosalty Logó

Túrótorta limon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta limon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.5 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.5 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5934.7 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 3910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A zabkekszet apróra törjük, és az olvasztott vajjal elkeverjük, majd egy kapcsos tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint 2 ek vízben feloldjuk, és mikróban pár pillanat alatt felolvasztjuk.
  3. A túrót kikeverjük a cukorral és a vaníliával, a lime reszelt héját is hozzáadjuk, végül alaposan elkeverjük az olvadt zselatinnal. A habbá vert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk.
  4. A krém felét a zabkekszes alapra öntjük, rátesszük a gyümölcsöket, és beborítjuk a túrókrém másik felével.
  5. 3-4 óra hűtést követően szeletelhető.
  • Tepsi mérete: 24-26
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3670
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első munkahelyi névnapos sütim volt, 10 évvel ezelőtt. Azóta számtalanszor elkészítettem, a piskóta alapot kekszesre cseréltem, így már tényleg csak negyed óra munkát kell belefektetni. Mindenki rajong érte. A gyümölcsöket az évszakhoz kell igazítani, befőttel és fagyasztott, majd kiolvasztott gyümölccsel is finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!