r
Nosalty Logó

Túrós-magos zsemle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-magos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1782 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.5 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 446 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6582.1 g
  • Cink
    476 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    367 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    45 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    217 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1782 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.1 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt (légkeveréses módban a legjobb).
  2. Összekeverjük a lisztet (én fele magos, fele grahamot használtam) a sütőporral, sóval, borssal, köménnyel.
  3. Lereszeljük a sajtot/sajtokat, felverjük kissé a tojást, összetörjük a túrót, és mehet a lisztes keverékbe!
  4. Pár perc alatt összegyúrjuk az egészet, és közben hozzácsugratjuk a tejet. Jó kis ruganyos tésztát kell kapnunk!
  5. Kis gombócokat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük. (Nekem pont 12 lett ebből az adagból.)
  6. Szilikonecsettel megkenjük tejjel a kis zsemlék tetejét, és megszórjuk szezám- és/vagy lenmaggal.
  7. Sütés után rácson hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2903
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Ajánló

Vajkrémmel, házi tojáskrémmel nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet talán a TV Paprikán láttam, azóta ez lett belőle. Nagyon szeretjük, téli estéken kiváló szívmelengető vacsora a házi készítésű zsemlécske.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!