r
Nosalty Logó

Tejfölös gombasült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mtina
Tejfölös gombasült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    277.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6102.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    3119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 3555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a hagymát, majd 8 deka margarinon megfonnyasztjuk (aki szeretné, margarin helyett olívaolajjal is dolgozhat, de ez esetben figyeljünk a mennyiségre! - ne legyen túl sok). Megtisztítjuk, és felszeleteljük a gombát, aztán hozzáadjuk a hagymához. Mindezt húsleveskockával, sóval és borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg el nem főtt a leve.
  2. Kinyújtjuk a leveles tésztát, és kibélelünk vele egy kivajazott (avagy olívaolajozott) magasabb falú tepsit vagy tűzálló tálat (35-40 cm). Érdemes a tésztát ennek megfelelően téglalap alakúra nyújtani.
  3. Lereszeljük a sajtokat, és összekeverjük őket, majd a kapott keverék felét rászórjuk a leveles tésztára. Erre jön, szépen elegyengetve a gombás-hagymás töltelék, majd a maradék sajt.
  4. A tejfölt simára keverjük két tojással, majd azt szépen egyenletesen ráöntjük a legfelső sajtrétegre. A tésztát ekkor érdemes kicsit visszahajtani, hogy pereme legyen, nehogy a tejföl kibugyogjon.
  5. Előmelegített sütőben (180° légkeverésen) addig sütjük, míg a tészta szép világosbarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1437
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánusként mindig vadászom a jó és olcsó recepteket, de ez szó szerint véletlenül pottyant az ölembe, mikor egy ismerősnél a könyvespolcot segítettem letakarítani. Leesett egy könyv, egy 1985-ös Magyar Konyha ünnepi kiadvány, és pont ennél a receptnél nyílt ki. Kipróbáltam, és azóta is imádom. A recept eredetileg Izraelből származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek