r
Nosalty Logó

Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Darált hús

Töltelék

Összesen 255 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Darált hús

Töltelék

Összesen 763 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Darált hús

Töltelék

Összesen 84 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 255 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3786.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    2050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1846 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 763 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Darált hús

Töltelék

Elkészítés

Darált hús

  1. A darált húst összekeverjük a feltüntetett fűszerekkel, belekeverjük a zúzott fokhagymát, hagymát, tojást. A legvégén a zabpehely kerül bele, ne adjuk hozzá az összeset, mivel függ a hústól is, hogy mennyit kell hozzá adni.
  2. Az így összekevert húst tegyük félre, egy kicsit megdagad majd benne a zabpehely, és ha még úgy látjuk, hogy szükséges, adjunk hozzá bátran még egy keveset belőle.
  3. Ezután a "töltelékként" belekerülő zöldségeket előkészítjük. Nagyobb darabra vágjuk, a spárgát pedig félbe. Egy nagyobb darab alufóliát előkészítünk úgy, hogy megszórjuk pirospaprikával, pici sóval és zabpehellyel. Így a hús kívülről is finom, fűszeres lesz, és nem ég rá a fólia.
  4. Az így előkészített fóliára szétteterítjük a befűszerezett darált húst, majd elrendezzük rajta a zöldségeket. Az alufóliával ügyesen összetekerjük szorosan, egy rudat fogunk kapni. A két végét felfelé tekerve összecsippentjük, hogy a sült húslé ne folyjon ki.
  5. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük kb. 35-40 percet, majd ha kivettük a sütőből, hagyjuk benne még egy ideig a fóliában. Ezután szeletelhetjük, és már csak jó étvágyat hozzá!

Töltelék

  1. Ízlés szerint színes zöldségeket vágjunk nagyobb darabokra, szeletekre, és hosszában helyezzük el a szétterített húson.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3772
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 18.

Ajánló

Saját ízlés szerint elkészíthetjük kevert darált húsból is, a fűszerezést is.

Receptkategóriák

Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt
Nihonka 340 recept

Egy nagyon finom, egészben sült fasírt recept, melyet fogyókúránál szoktam előszeretettel elkészíteni.

Hozzávalók

Darált hús

Töltelék

Címlapról ajánljuk