r
Nosalty Logó

Steak borskéregben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Steak borskéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 956 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1912 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 956 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1912 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A szobahőmérsékletű hússzeleteket keresztben kettévágjuk, hogy négy, kb tenyérnyi nagyságú, másfél centi vastag húst kapjunk.
  2. Olívaolajjal megkenjük a külsejüket, majd a borsba forgatjuk, és kezünkkel kissé bele is nyomdojuk.
  3. Felhevített öntöttvas (vagy vastag falú) serpenyőben, az olvíaolaj és a vaj keverékén, oldalanként 1,5-2 percig sütjük a húsokat.
  4. Majd flambírozzuk a steaket: meglocsoljuk a konyakkal, és meggyújtjuk. Hőálló tálra szedjük, és kb 100 fokos sütőbe dugjuk a húsokat, míg a mártást készítjük.
  5. A serpenyőbe öntjük a fehérbort, és nagy lángon, keveregtve, felkaparjuk az aljára ragadt pörcanyagokat. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, egyet forralunk rajta és kész. Azonnal tálaljuk a sütőben melegen tartott steakkel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 377
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 66497
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 26.

Ajánló

Pákosztos Macska mustáros steakburgonyája kitűnő választás hozzá. Én most kerti fűszeres, sütőben sült krumplival tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt kedvem ilyen klassz őszi időben a konyhában órákig időzni, csak valami gyors ebéd jöhetett szóba. A gyönyörű hús adott volt, így került sor erre a hipp-hopp elkészíthető, klasszikus fogásra.

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!