r
Nosalty Logó

Sajtkrémes-tejszínes-húsos gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Blessania
Sajtkrémes-tejszínes-húsos gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, a szalonnát és a húst. Felszeleteljük a gombát.
  2. Miután az előkészítéssel megvagyunk, zsírjára sütjük a szalonnát (azért ne égjen meg, és legyen ropogós), és üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a tarját, fehérre pirítjuk, majd felöntjük egy nagyon kevés vízzel, hogy éppen csak ellepje. Sózzuk, és hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. A sajtkrémet kinyomjuk egy tálba, hozzáöntjük a tejszínt, és egyneművé keverjük.
  4. Ha a hús félig megpuhult, akkor a gombát egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen. Ha kész, hozzáadjuk a húshoz, és lefedve puhára főzzük.
  5. Ha megpuhult a gomba és a hús is, hozzáadjuk a sajtos keveréket, egyet hagyjuk forrni, és már kész is. Rizzsel tálaljuk! :)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3588
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 02.

Ajánló

Ha valaki szereti a fűszereket, egy kevés szerecsendiót reszeljen bele. Isteni ízt ad neki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Blessania 6 recept

Tipikusan én vagyok az az ember, aki abból főz ami otthon van. :) A tejszín, a sajt és a gomba jó párosítás, főleg, ha egy kis husi is kerül hozzá! Gluténmentes és isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!