r
Nosalty Logó

Rántott hortobágyi palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott hortobágyi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 1483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 5927 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 1483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.9 g

Zsír

  • Összesen
    366.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8853.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    4527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    133 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    1617 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 5927 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hagymát apró kockára vágjuk és olajon megdinszteljük. Lehúzzuk tűzről.
  2. A fűszerpaprikát hozzáadjuk, elkeverjük.
  3. A húst felkockázzuk és a hagymához adjuk. Kb 1-1,5 dl vizet öntünk alá. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A paradicsomot felszeleteljük, a paprikát felkarikázzuk és az előzőekhez adjuk.
  5. Lefedve puhára főzzük.
  6. Botmixerrel pépesítjük és a palacsintákba töltjük. Felhajtogatjuk, hogy kiscsomagok legyen belőlük.
  7. Panírozzuk és forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 52997
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 08.

Ajánló

Tartármártással kínáljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell-rajongó vendégeink jöttek vasárnap. Előételnek készült ez a hortobágyi palacsinta. (Második fogás pedig illatos omlós csirkemell volt.)

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!