r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1215 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 3645 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 221 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1215 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    310.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6513.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    4505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3645 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A padlizsánt meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk és 2 ek olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, 1 ek vizet és kb 20 perc alatt puhára pároljuk, 0,5 tk sóval és 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  4. A padlizsánról lecsepegtetjük a levet, amit időközben engedett, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet és lisztbe forgatjuk a szeleteket.
  5. Olajat forrósítunk és erős tűzön mindkét oldalukat hirtelen kisütjük ( 3-4 perc ).
  6. Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
  7. Egy tűzálló tálba rakunk egy sor padlizsánt, arra terítjük a darált hús felét, aztán ismét padlizsánt és darált húst, majd a tetejére padlizsánt teszünk.
  8. A tejfölt jól összekeverjük a tojásokkal és ráöntjük a rakottasra.
  9. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 36745
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A padlizsán vásárlása során nagyon ügyeljünk arra, hogy kellő keménységű, fényes, sötétlila és ne túl duci legyen, mert könnyen megjárhatjuk és keserű lesz az étel, amit nem kis munkával készítünk. A padlizsán besózása és kileveztetése is azt a célt szolgálja, hogy az esetleges keserű ízét elvegyük, de ha öreg, túl sok a magja már a besózás sem használ.

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek