r
Nosalty Logó

Rácsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 506 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 506 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2386.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.8 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1019 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    5067 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tojást elkeverjük a cukrokkal, egy csipet sóval és a puha vajjal, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Linzer jellegű tésztát kell kapjunk, nem szükséges gyúrni-dagasztani hosszasan. Fóliába csomagolva, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészíthetjük a „tölteléket”. A meggyet lecukrozzuk, és 10-15 percre állni hagyjuk, ezalatt levét engedi, amit lecsepegtetünk róla. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált kekszet, a rumot és az apró darabokra tört csokoládét.
  3. A tésztát 40-60% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik felét lisztezett felületen a sütőformánk (20-30 cm között minden van) méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy a forma széleit is ki tudjuk tölteni. Ezután óvatosan a sodrófára feltekerjük a tésztát, majd a sütőformára fektetjük. Kézzel rányomkodjuk a forma oldalára a tésztát úgy, hogy a kifelé lógó részeket segítjük befelé (nem pedig a tészta közepét feszítjük/nyújtjuk kifelé).
  4. Finom réteg darált kekszet szórunk a tésztára, így ha a meggy túlzottan lédús is marad, nehezebben áztatja át a tésztát. Feltöltjük a meggyes-csokival, majd a maradék tésztánkat legalább a sütőforma méretű téglalapra nyújtjuk, 8 hosszú szeletre vágjuk egy éles késsel, és ezekkel fedjük be (alá-fölé hajtogatva vagy simán) a piténket.
  5. A második tojást felverjük, és ecset segítségével óvatosan megkenjük a pite tetejének egészét. Sütőbe tesszük, és 180 C fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27,5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 14860
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 04.

Ajánló

Porcukorral meghintve tálaljuk, ügyelve arra, hogy a közepe sokáig forró marad!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó fajtájú rácsos pite (vagy amerikai pite) receptemet szeretném megosztani. Nem almás, mint a klasszikus amerikai, hanem meggyes-csokis, ami szintén közkedvelt lakmározni való sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!