r
Nosalty Logó

Mézeskalács Olgi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Mézeskalács Olgi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2794 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1259.2 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 7842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd minimum 8-10 órára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk2-3 mm vastagra, és kiszaggatjuk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
  4. A mázhoz a tojásfehérjét, ami szobahőmérsékletű legyen, felverjük robotgéppel, közbenfokozatosan hozzákeverjük a porcukrot, és ellenőrizgetjük, jó-e már az állaga.
  5. A mézeseket kedvünk szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10554
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 300 db mézes várható (átlagos sütikiszúróval számolva). Ennyi sütihez pedig min. 3 tojásfehérjéből készült máz szükségeltetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskalács Olgi konyhájából
Németi Olga 105 recept

Ez a mézes rögtön puha. Nálunk nagyon megy. Karácsony és húsvét nélkülözhetetlen kelléke.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!