r
Nosalty Logó

Mézes franciakrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes franciakrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 7092 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    358.7 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3622.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.4 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 7092 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és tepsi hátulján sütjük. Sütési idő kb: 6-8 perc.
  3. Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat, és mielőtt megdermedne megjelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.

A krémhez

  1. A pudingokat, lisztet, tojássárgáját, vaníliás cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük. Mielőtt teljesen kihűlne, keverjük bele a margarint és a porcukrot is, és így keverjük egyneművé a krémet.
  2. A másik lapra kenjük a pudingos krémet, és a krémre a kemény tejszínhabot. Rárakjuk a csokimázas tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

A habhoz

  1. A tejszínt, vaníliás cukrot, a porcukrot kemény habbá verjük. Ha nem Hulala tejszínt használunk, akkor kell hozzá a habfixáló vagy a zselatin.

A mázhoz

  1. A tortabevonót és a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 64825
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan elkészíthető süti, igaz, nagyon gyorsan el is fogy.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!