r
Nosalty Logó

Margit almás pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Margit almás pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2586 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.1 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1827.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 5711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat kimérjük, összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük pihenni, legalább 20-30 percig.
  2. Majd kivesszük, és két részre osztjuk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a lapokat.
  4. Kizsírozott tepsibe fektetjük az első lapot, megszórjuk darált mandulával.
  5. Rásimítjuk az almát, megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, erre helyezzük a kinyújtott második lapot. Kicsit kézzel lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. Megöntözzük a citromlével.
  3. Az almát enyhén kinyomkodjuk, és rásimítjuk a tésztára, majd befedjük a második lappal, villával megszurkáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17164
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Az almát megpárolhatjuk. Ha édesebb az alma, akkor 1-2 ek citromlével ízesítem. Jó, ha egy kicsit savanykás az alma, legalább is mi úgy szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a receptet  Margit barátnőmtől kaptam. Előtte olyan receptem volt, hogy nem tudtam szétnyújtani rendesen, mert repedezett a tészta. Panaszkodtam neki, hogy mivel kínlódtam, és akkor adta nekem ezt a receptet. Azóta csak ezt a tésztát használom minden pitéhez, mert nagyon jó a tésztája, finom és  omlós. A mandulát én tettem hozzá, nagyon jó ízt ad a pitének, de pótolható dióval, prézlivel. Azelőtt csokoládéval bevontam a tetejét, mert a gyermekeim így jobban megették.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek