r
Nosalty Logó

Lenmagos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Lenmagos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.6 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    769 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 5234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 496 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, lenmaggal meg a sóval.
  2. A vajat habosra keverjük a cukrokkal meg a mogyoróvajjal. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliát, amivel szintén jól összekeverjük, végül a lisztkeveréket több részletben. A diót meg a csokoládét fakanállal beleforgatjuk.
  3. Sütőlemezre evőkanálnyi kupacokat rakunk (3,5 cm átmérőjű), egymástól 3 cm helyet kihagyva, mert sütés közben elterülnek.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle világosbarnára sül. A közepe még puhának fog látszani.
  5. Miután megsült, pár perc elteltével óvatosan tortarácsra helyezzük, hogy le tudjon hűlni teljesen.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2776
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Ajánló

Egy nagy bögre tej mellé.

Receptkategóriák

Nem vagyok kezdő háziasszony, de itt a NoSalty-n, akkor is tanulok valami újat. Például itt van a lenmag, azt olvastam, hogy csak ledarálva hasznosítja a szervezetünk, mert a héjastól nem tudjuk megemészteni. Mikor az egyik boltban megláttam a polcon, rögtön meg is vettem. Azóta a reggeli joghurtom állandó szereplője. Természetesen keresni kezdtem recepteket, és ez az első, amit kipróbáltam, mert sok kedvenc alapanyagot használhatok egyszerre benne (mogyoróvaj, csokoladé, dió).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!