r
Nosalty Logó

Laskagombás rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
MosolygÓ
Laskagombás rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4331.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2479 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2572 micro
Összesen 3193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és amikor már fehéredett a hús, hozzádaraboljuk a laskagombát is.
  2. Beletesszük a fokhagymát, petrezselymet, és hagyjuk főni vagy 20 percet. Így utólag úgy gondolom, hogy kellett volna vizet is tenni alá, hogy több legyen a leve.
  3. Megfőzzük a tésztát. Nem kell túlfőzni, a sütésnél még puhul.
  4. Belerétegezzük a gombás húst meg a tésztát egy nagy üvegtálba, rátesszük a tejfölt a tetejére, és betoljuk a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1419
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MosolygÓ 14 recept

Kaptam egy doboz laskagombát, körülnéztem, mi van itthon, amivel el lehetne készíteni. Ez alakult ki belőle. Sajnos, a megkezdetlen tálat nem tudtam lefényképezni, későn kaptam észbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajtostészta-receptek

Egy jó alaposan megpakolt sajtos tésztának ki mondana nemet? Senki! Nos, akkor jöjjenek tejszínesen, paradicsomosan, zöldségesen, mindenesen!

Nosalty

További cikkek