r
Nosalty Logó

Kovászos sokmagvas fehér tönkölykenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bettymami
Kovászos sokmagvas fehér tönkölykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7970.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    787 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    4238 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 2364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimért (előzőleg megetetett) kovászt a langyos vízzel és az íróval jól kikeverjük úgy, hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet, burgonyapelyhet és a sót, majd jól összegyúrjuk.
  2. Csak azután öntjük hozzá az olvasztott vajat, és simára dagasztjuk a tésztát.
  3. Végül hozzáadjuk a magokat is, és néhány mozdulattal bedolgozzuk a tésztába.
  4. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
  5. Egyszer áthajtogatjuk a tésztát, és ismét pihentetjük, amíg kb. a másfélszeresére nő.
  6. Aztán megformázzuk, és sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk (vagy kelesztőtálba), és újra kb. a duplájára kelesztjük. A sütőt ekkor kapcsoljuk csak be 220 fokra.
  7. Ha már forró a sütő, a kenyér tetejét tetszés szerint bevágjuk, hideg vízzel jól lespricceljük, a sütőedény tetejét szintén, majd a tetejét ismét rárakva kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
  8. Ha megsült, lespricceljük hideg vízzel, és rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2093
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 30.

Ajánló

A recept fázisfotókkal a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovászos sokmagvas fehér tönkölykenyér
Bettymami 24 recept

Nagyon finom, ízletes magos kenyér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!