r
Nosalty Logó

Kínai sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kínai sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Összesen 1187 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Összesen 4747 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Összesen 229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1187 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    277 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5104.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1035 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 4747 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. Kínai oldalas:
  2. Az oldalast felrakjuk főni sós, egész borsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is.
  3. Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat.
  4. Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára.
  5. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük.
  6. Sült rizs:
  7. A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst.
  8. Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva, ld. ajánlat rész) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig.
  9. Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat.
  10. Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 40698
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 25.

Ajánló

A sült rizshez hozzáadható kombinációk: jégsaláta, újhagyma, metélőhagyma, babcsíra, zöldborsó, ceruzabab, sonka, vagy amit kívánunk  (jelen esetemben, ami volt a hűtőben).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szűzérme mellett végre egy olyan rész az oldalas, amiben nem érzem a jellegzetes disznóhús ízt. Persze kellő fűszerezéssel:).

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!