r
Nosalty Logó

Kanalas pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kanalas pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3345 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 418 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7222.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1809 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1707 mg
  • Nátrium
    3302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1808 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 3345 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, két sütőlemezt kikenünk vajjal.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, borssal, szódabikarbónával meg a sóval. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a snidlinget, összeforgatjuk.
  3. A vajat elkeverjük a joghurttal meg a tojásokkal, hozzáöntjük a lisztes keverékhez. A kezünkkel lazán összeforgatjuk (hát igen, ez furán hangzik), nem szabad dagasztani.
  4. Adagoló kanállal 4 cm átmérőjű gombócokat rakunk az előkészített sütőlemezre, kb. ugyanannyi helyet hagyva egymás közt.
  5. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 999 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21295
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 22.

Ajánló

Egy bögre tejjel vagy kakaóval finom reggeli vagy vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a pogácsa a párom kedvence, és végül is az enyém is, mert könnyű elkészíteni. Főleg akkor jön jól ez a recept, ha nincs idő a hagyományosra, amit keleszteni meg hajtogatni kell. Pikk-pakk összedobható reggelire vagy vacsorára. Cheddar sajt helyett használhatunk ementálit, akkor a snidling helyett köménymaggal fűszerezzük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!