r
Nosalty Logó

Indiai-magyaros rizses csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiseszti
Indiai-magyaros rizses csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 2432 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 128 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3888.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 2432 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A rizst kimérjük, megmossuk. Ugyanekkor kimérünk a rizshez mérten szűken kétszer annyihideg vizet.
  2. Kevés felhevítettolajon a rizstfehéredésig átpirítjuk, majd felengedjük azéppen csakkétszeres mennyiségű vízzel. Fűszerezzük (ízlés szerint, de bátran) curry-vel, ételízesítővel és chilivel. Egyszer átkeverjük, majd fedő alatt a legkisebb lángon hagyjuk főni, akkor már nem kevergetjük. Amikor úgy látjuk, a vizet elfőtte (de azért még gőzölög), elzárjuk a gázt, és a rizst félretéve,lefedve még kb. fél órát pihenni hagyjuk.
  3. A csirkemellet apró darabokra, kockákra vágjuk, a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a megtisztított fokhagymagerezdeketfinomra aprítjuk,a paprikát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot szintén. (Én a héjától-magjától is megszabadítom előtte.) A citrom héját lereszeljük, a levét iskifacsarva előkészítjük.
  4. 1-2 ek olajon nagy serpenyőben ezeket a hozzávalókat szépen sorban, kevergetve, figyelve, fedő alattösszepirítjuk. Először a hagymát tesszük oda, párszor átforgatjuk, majd hozzáadjuk a csirkehúst. Kb. 5 perc múlva a paprikát és a paradicsomot, újabb pár perc elteltével a fokhagymát is beletesszük. Amikor ezek már kellemesen összepirultak, csak akkor adjuk hozzá a magyaros fűszerkeveréket, átforgatjuk, hagyjuk picit összesülni, végül a citrom héja és leve kerül bele.
  5. Végső mozzanatként a megpuhult, elkészített csirkét és a félretett kész curry-s rizst összeforgatjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5005
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Csak csirke és rizs, mégsem unalmas, sőt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiseszti 22 recept

Nagyon finom, és főként nagyon gyors, egyszerű hozzávalókkal készülő, mégis a citrommal kicsit megbolondított egytálétel, hamar az egyik kedvencemmé vált. Anikó húgom alkotása, egyesítve a curry és a magyaros fűszerkeverék külön-külön is szeretett ízeit.

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!