Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés nyuszik recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Magnézium
Kálium

TOP Vitaminok

E Folát C A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.9 g

zsír

Összesen:
15.7 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
23 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
33 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
34 mg
Foszfor:
90 mg
Kálium:
115 mg
Nátrium:
39 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
56.2 g
Összes cukor:
22 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
12.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
17 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
10 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
55.2 g

zsír

Összesen:
125.7 g
Telített zsírsav:
63 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
30 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
180 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.5 g
Kalcium:
268 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
271 mg
Foszfor:
722 mg
Kálium:
924 mg
Nátrium:
299 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
87 µg

szénhidrát

Összesen:
449.7 g
Összes cukor:
188 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
101.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
121 µg
E vitamin:
20 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
9 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.1 g

zsír

Összesen:
14 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
20 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
30 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
30 mg
Foszfor:
80 mg
Kálium:
103 mg
Nátrium:
34 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
50.1 g
Összes cukor:
20 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
11.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
9 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

prohanta
prohanta Sat, 2019-04-20 09:54

Koszonom a receptet! A vegeredmeny fincsi lett, de az az igazsag, hogy rendesen megszenvedtem vele. Nem volt konnyu a vekony toltelekes tesztacskakat megformazni, sok idobe kerult. A tesztabol nekem sok megmaradt, pedig grammra kimeregettem mind a tesztagolyocskakat, mind a tolteleket. Ket oras kemeny kuzdelem utan viszont eleg aranyos nyuszikat kaptam, amik igazi diszei lesznek a husveti asztalnak. :-)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-30 01:45

Kedves K! Nagyon cukik a nyuszikak! Koszonom szepen! Volna meg egy keresem, ha megtudnad nekem mondani az eredeti edes babos tolteleknek a receptjet. Egyszer egy kinai ismerosom altal meg lettem kinalva valamilyen edes-babos-toltelekes sutivel es azota is azt az izt keresem:) annyira finom volt! Azt hiszem fekete babbol keszult. Elore is koszonom!:) Veronika

KWilde
K / KWilde Sat, 2013-03-30 11:23

Szia,

az édes bab töltelék hivatalos neve Anko. Adzuki babból készül, itthon is lehet kapni pl Ázsia boltban, láttam már Holland & Barret-ben (nem tudom ők még vannak-e Magyarországon) és Aldiban is szokták néha adni. Elkészítési módja:

1 bögre babhoz kell 1-1,5 bögre cukor.

Az előző este beáztatott babot feltesszük főzni 2 bögre vízzel. Magas lángon felforraljuk, s hagyjuk 5 percig forrni. Majd leöntjük róla a vizet, és friss vizet rakunk a lábosba. Ezt még 2x meg kell ismételni, ez segít a nem kívánt ízek eltüntetésében. Negyedjére a víz felforrása után hagyjuk főni a babot alacsony lángon, míg puha nem lesz. Ha túlzottan elpárolgott a víz alóla, azt pótoljuk.

Ha finom puhára főtt a bab, adjuk hozzá a cukrot, alacsony lángon addig kevergessük, amíg a cukor be nem sűríti magát, illetve szép fényesen csillog benne a bab. Ezután vegyük le a tűzről, ha pürésebben szereted akkor krumplinyomóval, v botmixerrel még dolgozzuk meg :)
Hűtőben tárold.

Itt egy videórecept is hozzá, itt száraz babból készítik:
http://www.youtube.com/watch?v=dqfpoPd8QN8

Kellemes Húsvétot!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-30 11:34

Igazan nagyon koszonom a reszletes es gyors valaszt! En Ausztraliaban elek, de itt is vannak azsiai boltok ahol biztosan megtalalom. Koszi a videot is! Udv. Veronika
Neked is kellemes Husvetot kivanok!

KWilde
K / KWilde Sat, 2013-03-30 12:06

Ausztráliában biztos nem lesz kihívás megtalálni, Adzukinak és Azukinak is szokták írni :), Angliában is tele volt vele a tesco meg a wait rose :)
Ha esetleg a nyuszikat is elkészítenéd szóda helyett ott biztosan lehet venni "Lye water"-t, kifejezetten sütéshez. Ebből 1 teáskanálnyit hozzá lehet adni, illetve cukor helyett használj nyugodtan Golden Syrupot.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-30 14:06

Koszi, igazad van, a nyuszikat is meg fogom csinalni, majd megirom, hogy sikerultek!

392
finomliszt 200 g
porcukor 120 g
kókuszzsír 56 g
szódavíz 1 ek
1 csipet
citromlé 3 ek
gesztenyemassza 25 dkg
sütő rum 10 ml
vaníliás cukor 1 csomag
nutella 1 ek
marcipán 50 g
mandula 75 g
tojás 1 db
jégcukor 1 ek