r
Nosalty Logó

Füstölt - házi majonézes padlizsánkrém

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Mercedes
Füstölt - házi majonézes padlizsánkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A majonézhez

Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A majonézhez

Összesen 800 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A majonézhez

Összesen 51 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 800 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A majonézhez

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat 1-2 helyen villával beszurkáljuk, és az izzó parázs fölé tesszük egy grillezőn. Fontos, hogy faszént használjunk, mert csak attól kapja meg a jellegzetes ízét. Forgatjuk minden oldalát, szenesre sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a majonézt.
  2. Miután kihűlt, meghámozzuk, kikaparjuk a belsejét, lehetőleg fa- vagy műanyagkanállal, késsel.
  3. Hozzáadjuk a majonézt, beletesszük a reszelt vagy szétnyomott fokhagymát, és szép simára kikeverjük. Aki akarja, rúdmixerrel pürésítheti.
  4. Sózzuk, borsozzuk, legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Zöldségekkel, pirítóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19606
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Természetesen elkészíthetjük sütőben is, alufóliába betekerjük a padlizsánokat,3-4 helyen megszurkáljuk,és szenesre sütjük 200-220 fokon.Ebben az esetben nem lesz füstös íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstölt - házi majonézes padlizsánkrém
Mercedes 302 recept

A párom húsimádó, mint általában az összes férfi, de ezért a füstölt padlizsánkrémért egyenesen rajong, természetesen velem együtt. Sajnos társaslakásban lakunk, így a grillezést mi csak az erkélyen tudjuk megoldani:-).  Minket egyáltalán nem zavar, úgy néz ki eddig másokat sem. Ezt a füstölt változatot az egyik kedvenc éttermemben ettem először, de ők egy kicsit máshogy készítették. Ez a sajátos variációm. Nagyon-nagyon finom és különleges előétel.

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!