r
Nosalty Logó

Étcsokis vörösboros kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Étcsokis vörösboros kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4123.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1169 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 3887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörösbort a szegfűszeggel, a fahéjjal, narancs- és citromhéjjal felhevítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A kuglófformát alaposan vastagon kikenjük a vajjal, majd beszórom a cukorral.
  3. A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra.
  4. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és a vajat.
  5. A tojásokat szétválasztjuk.
  6. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  7. A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük egy mixer segítségével.
  8. A tojássárgás masszához szűrőn át hozzáadjuk a vörösboros főzetet, majd mixerrel fölverjük.
  9. Ugyanehhez a masszához apránként hozzáadjuk az olvasztott vajas csokit, miközben a mixerrel tovább keverjük.
  10. A lisztet, a sütőport és a mandulát alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás-csokis-vörösboros masszához.
  11. Legutoljára nagyon óvatosan és apránként hozzáadjuk a tojásfehérjét. Ügyeljünk rá, hogy a tojáshab ne törjön nagyon össze, az sem baj, ha pici fehér darabok maradnak a masszában.
  12. A tésztát beleöntjük a formába, majd betesszük a sütőbe, és 1 órán át sütjük. Nincs szükség légkeveréses sütésre. Ha esetleg félünk attól, hogy túl gyorsan sül, akkor visszakapcsolhatjuk a sütőt 150 ºC-ra is, ez esetben viszont a sütési idő 1 és negyed órára nő.
  13. Jó étvágyat ehhez az igazán levegős, szaftos, télűző, szívet melengető kuglófhoz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6065
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Receptkategóriák

Gitti barátnőmmel akartunk valami nagyot alkotni a férjeinknek, természetesen valami alkoholosat. A vörösbor íze egyáltalán nem érződik a sütin :-( annál inkább a csokoládé :-)! Mégsem túl édes, pont jó egy délutáni traccsparti kávéhoz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!