r
Nosalty Logó

Cukkinis lazac burgonyaágyon bormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkinis lazac burgonyaágyon bormártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lazachoz és a körethez

A bormártáshoz

Összesen 1492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lazachoz és a körethez

A bormártáshoz

Összesen 2979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lazachoz és a körethez

A bormártáshoz

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 1492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    2610 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1612 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1293 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4117 micro
Összesen 2979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A lazachoz és a körethez

A bormártáshoz

Elkészítés

A lazachoz és a körethez

  1. Először elkészítjük a krumplipürét. A krumplikat feltesszük sós vízben puhulni. Miután megpuhult, leszűrjük, és hozzátesszük a margarint, tejfölt. Ízesíthetjük még szerecsendióval is.
  2. A cukkinit karikákra vágjuk, grill fűszerkeverékkel ízesítjük, majd olívaolajon meggrillezzük.
  3. Következik a bormártás. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a bort, nehogy lekapjon. A végén beletesszük a tejfölt, és ízesítjük sóval és borssal.
  4. A lazacszeleteket már előre bepácoltuk (só, bors, citrom leve). Olívaolajon megsütjük. Kevés idő kell neki, 3-3 perc alatt kész is van mindkét oldala. Max. megpiríthatjuk a külsejét, de ne sokáig, nehogy kiszáradjon.
  5. A tálalásnál először egy burgonyahalmot készítünk, melyre rámennek a grillezett cukkiniszeletek, majd egy szelet lazac, és végül rácsurgatjuk a bormártást.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13422
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ölembe pottyant egy kis lazac, hát mit kezdjek vele. Ez lett belőle.

Hozzávalók

A lazachoz és a körethez

A bormártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!