r
Nosalty Logó

Csirkemellraguval töltött leveles burek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Csirkemellraguval töltött leveles burek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

csirkemellragu töltelék

Összesen 1283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

csirkemellragu töltelék

Összesen 6411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

csirkemellragu töltelék

Összesen 360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    482 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4537.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    2513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    190 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 6411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

tészta

csirkemellragu töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót és a langyos vízben elkevert élesztőt. Közepes lágyságú tésztát gyúrunk belőle, míg el nem válik a kezünktől.
  2. A lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és 5 cipóra vágjuk. Egyenként még átdagasztjuk a cipókat. Egyenként ellapogatjuk, a közepére kis olajat öntünk, és kinyújtjuk, mintha rétestészta lenne, majd feltekerjük. Mind két végéről is feltekerjük, mind a csigát, és hagyjuk állni 45 percet konyharuhával letakarva.
  3. A kelesztés után a csigákat szétválasztjuk, és kis cipókra formázzuk, így 10 db jött ki belőle. Kicsit kisodorjuk, a közepébe tesszük a csirkemellragut, és a sarkairól összehúzkodjuk szorosan. Sodrófával kerek formára kinyújtjuk.
  4. Bő olajban kisütjük mindkét oldalát, mintha szalagos fánkot sütnénk.

csirkemellragu töltelék

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, és a darált csirkemellet rátesszük, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket és a kockára vágott, meghámozott paradicsomot. Készre főzzük lassú tűzön.
  2. A végén a tejföllel összeforraljuk, és levesszük a tűzhelyről hűlni.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3777
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellraguval töltött leveles burek
Smaragd konyha 149 recept

Ezt a tésztát sütőben is lehet sütni, másféle töltelékekkel is. Kiváló bableves, majoránnás krumplileves mellé is.

Hozzávalók

tészta

csirkemellragu töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!