r
Nosalty Logó

Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3628 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 3628 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük (kb. annyira, mint az élesztő felfuttatásához szoktuk), belekeverjük a cukor felét, a vaníliás cukrot vagy aromát, a csipet sót, végül hozzákeverjük a grízt, és félretesszük kb. 1-1,5 órára. (A langyos tej az egyik titok, hogy a gríz jól megpuhuljon, de vigyázat, nem szabad túl meleg tejbe keverni, különben mancsos masszát kapunk.)
  2. A tojásokat kettévesszük, a sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük.
  3. A fehérjét felverjük habnak, és sütés előtt a tejben ázott grízhez adjuk a cukros sárgával együtt, valamint a mazsolát is ekkor tesszük bele.
  4. A következő titok a sütés: az olajat és a vajat felhevítjük, így öntjük bele a masszát. A vajtól tapasztalatom szerint nem szárad ki a morzsa. Addig sütjük kevergetve, míg aranyszínű lesz és darabkás.
  5. Baracklekvárral tálaljuk, és esetleg porcukorral.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14503
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából
Németi Olga 105 recept

A TV Paprikán láttam évekkel ezelőtt ezt a receptet. Nem is készítem másként azóta a császármorzsát, annyira bejött ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!