r
Nosalty Logó

Almás pite - kicsit másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Almás pite - kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    213.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6708.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    3339 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1604 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 4229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, és a sütőporral. Hozzátesszük a margarint, és azt elmorzsoljuk. Beleöntjük a kefírt, 50 g mézet, és összegyúrjuk a tésztát.
  2. Megtisztítjuk az almákat, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a megmaradt 80 g mézet, a fahéjat, és összekavarjuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt.
  4. A tésztát lemérjük, és elfelezzük (nekem 430 g lett a fele).
  5. Az egyik adagot lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra, kb. 25 x 35 cm nagyságúra, és kikapírozott tepsibe fektetjük. A diót elosztjuk a tésztán, arra rátesszük az almát, amit még véletlenül semnyomkodjun​k ki!
  6. Kinyújtjuk a másik adag tésztát is, és ráhelyezzük az almára.
  7. Villával viszonylag sűrűn megszúrkáljuk, és betesszük a sütőbe, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x 35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28902
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite - kicsit másképp
Vicikó 251 recept

A munkahelyem mellett van szerencsémre egy szuper jó biobolt, és vegetáriánus étterem egyben. Délben szoktam ott ebédelni, és persze a sütijeiket is nagy előszeretettel fogyasztom. Nagyon finomak. Gondoltam, most kipróbálom én is az egyiket. A hagyományos almás pite receptemet váltottam le. A lisztet kicseréltem teljesőrlésűre, tejfölt saját gyártású kefírre, cukrot mézre. Tojás sincs benne. A többi hozzávaló ugyanaz, és így is szoktam készíteni. Szinte ugyanolyan lett, mint az étteremben, amit nagyon szeretek:-)) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!