r
Nosalty Logó

Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1448 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5789 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1448 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    641.7 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11917.3 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    488 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    7195 mg
  • Nátrium
    2633 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    2987.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    187 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    1917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 5789 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pecsenyekacsát jól megmossuk, megtisztítjuk, leitatjuk róla a vizet, és sózzuk, borsozzuk.
  2. A bort a juharsziruppal és 2 egész narancsnak a levével összekeverjük.
  3. A kacsát a tepsibe tesszük, leöntjük a páclével, és megfordítjuk mellével lefelé.
  4. Hűtőben tároljuk egy éjszakát (vagy min. 2 órát), és sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen a kacsa, kivesszük kb. 30 perccel hamarabb.
  5. A kacsát visszafordítjuk a hátára. A mellére, combjára zsírt kenünk, mellétesszük a rozmaring szálakat. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon két és fél órát sütjük, időnkén locsolgatjuk. Ha sok a zsírja, leszedünk belőle.
  6. Ha látjuk, hogy a mellrésze pirul, akkor megfordítjuk, és alufólia alatt sütjük 30 percig.
  7. Ha szép piros a hátrésze visszafordítjuk, és fólia nélkül sütjük tovább kb. 50 percig. Ha kész, tálaljuk. A sütési idő a sütőtől függ (én villanysütőben készítettem).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2204
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa
Smaragd konyha 149 recept

Azért kell a rákenni a sertészsírt, hogy ne legyen száraz a húsa, és át tudjon sülni, ne kelljen párolni. A pácban jó, ha egy éjszaka áll, de minimum 2-3 órát álljon sütés előtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek