r
Nosalty Logó

Vakondtúrás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SKAndi
Vakondtúrás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 5062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7231.1 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 5062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral, állandó keverés mellett hozzáadjuk az étolajat. Sűrű masszát kapunk, amelybe belekeverjük a langyos tejet, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.
  2. Végül óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
  3. Beleöntjük a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült és a kihűlt tésztát kikotorjuk 1 cm-re a szélétől és 1 cm-re az aljától. A kikapart részt felhasználjuk morzsának a végén. A kikapart részt megkenhetjük nutellával, de nem muszáj, így is finom. Rárakjuk a hosszában félbevágott banánt.

A töltelékhez:

  1. A töltelékhez először a habtejszínt kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban mascarponét a cukorral elkeverjük, és a végén hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
  3. Végül hozzáadjuk a nutellát. Vagy törhetünk bele Oreo kekszet, ez csak rajtunk múlik.
  4. Rákenjük a banánra, és megszórjuk a finomra darabolt tésztamorzsával.
  5. Hűtőben tároljuk a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 18236
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vakondtúrás tortára emlékeztető nagyon finom desszert, de tepsin. Kisebb tepsire szólnak az adagok, így duplázni kell, ha nagyobb adagot szeretnénk. Nutella helyett reszelt csokoládét használhatunk. Ízlés szerint cukrozzuk.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!