Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásmentes palacsinta recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 440 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 2641 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 185 kcal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Naschkatze
Naschkatze Wed, 2013-04-17 21:37

Bevallom nem hittem benne, de tényleg kitűnő! :) És (finom) palacsintaízű! Mondjuk diétás verzióban csináltam,kefír helyett natúr joghurttal, teljes kiőrlésű+szénhidrát csökkentett lisztből, édesítőszerrel :)

Akiteki
Akiteki Mon, 2012-07-02 12:57

Érdekes ötlet, ki fogom próbálni. Bár megjegyzem, hogy ez nem palacsinta, hanem valami lepény, de nem lehet rossz.

Pátmosz
Pátmosz / Pátmosz Sat, 2011-08-20 14:22

Sokszor én is megkívánva messzi az otthontól anyum palacsintáját én is neki vetemedtem kikavarni és kisütni,és pontosan ugyanígy jártam ahogy te kedves kukta társam.Veled ellentétben ellégé lelombozott,mert tudom milyen finom tudd lenni a végeredmény amúgy.
Anyum üzeni a lényeg,hogy egy tejföl allágu masszát érj el.
Ha még egyszer palira éhezel akkor próbáld ki,nagyon remélem,hogy akkor mar egészben feltekerve eheted ezt a remeket!:)

szuprit
szuprit Fri, 2011-08-19 19:20

Épp most lakmároztam be az általad ajánlott palacsintát. Érdekes...
Nekem ugyan semmi bajom a tojással, egyszerűen csak nem volt itthon, a bolt zárva, és én mindenképp palacsintát akartam... Elkészítettem a tésztát, kb. ahogy írtad. Azért kb, mert nem mértem meg pontosan, csak úgy érzésre, ahogy a hagyományos palit is készítem. Na, a végeredményt, ha bárki látná, inkább azt hihetné, császármorzsa van a tányéron. De az íze POMPÁS! Sajnos annyira leragadt, nem bírtam megfordítani. Cafatokban sikerült csak, de mégegyszer mondom, az íze tökéletes!
Meg fogom próbálni legközelebb kimérni pontosan a hozzávalókat, és majd jelzem, hogy sikerült!
Köszi a receptet!

440
kaukázusi kefir 150 ml
sütőpor 10 g
cukor 5 ek
finomliszt 450 g
tej 600 ml
szódavíz 125 ml
1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl