r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bridge
Tavaszi gyümölcsös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 513 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 2048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot, az egész tojásokat, a joghurtot és az olajat habverővel simára keverjük.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a tepsit úgy mozgatjuk, hogy a massza laposan kiterüljön benne.
  3. Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük, vagy vékony szeletekre vágjuk, levét kinyomjuk, és egyenletesen elterítjük a massza tetején.
  4. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, és közepes tűzön (kb. 180 fokon) fél óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6994
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Ajánló

Érdemes kipróbálni körtével is, akár a végén vaníliás cukor helyett egy kis mézzel megcsurgatva. Én legközelebb eperrel is kipróbálom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőmtől kaptam ezt a receptet márciusban, akkor amikor a tavasz havat hozott... Ezzel próbálta az inkább télies napot édesebbé tenni! Kipróbáltam, és sikerült! Őrülten egyszerű, hihetetlenül gyors finomság, és szerintem bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek