r
Nosalty Logó

Szalalkális sós rúd 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Szalalkális sós rúd 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4786 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7699.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    6024 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 4786 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet, sót, szalalkálit összekeverjük, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, összedolgozzuk.
  3. Vékonyra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük, és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
  4. Köménnyel megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük 10-15 percig, míg a képen látható színt el nem éri.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 40899
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 14.

Ajánló

Gyors vendégvárónak ajánlom. Jön a telefon, mindjárt itt vannak a vendégek, és nincs otthon semmi, fél óra alatt sós sörkorcsolya gőzölög az asztalon. Mert inni lehet rá, az biztos. Például egy gyöngyöző, jéghideg sört.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roppanós, gyors sütemény.  A só soknak tűnik benne, de tényleg ennyi kell. Én kacsazsírral készítettem, és egyből felsejlettek gyermekkorom vidéki ízei. Nem drága, ez sem utolsó szempont, mert nincs benne sajt.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!