r
Nosalty Logó

Spárgás tagliatelle toscan módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spárgás tagliatelle toscan módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2534 micro
Összesen 1452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bőven sós vízben feltesszük főni, és "al dente"-re főzzük.
  2. Közben a spárgákat apró darabra vágjuk úgy, hogy a csúcsait kb. 2,5 cm nagyságúra hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
  3. A hagymát az olajon elkezdjük párolni, s amikor már üveges, beletesszük a fokhagymát. 1-2 perc után, amikor a fokhagymának már érezzük az illatát, beletesszük a spárgadarabokat, és hozzáadjuk a sima vizet, s kb. 15 percig pároljuk, amíg meg nem puhul a spárga szintén "al dente"-re (ez spárgától is függ, lehet több és kevesebb is mint 15 perc, a lényeg, hogy megpuhuljon).
  4. Amikor már szinte teljesen készen van, hozzáadjuk a tejet és az 1 dl főzőlevet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, s pár perc alatt krémesre sűrítjük.
  5. Ekkor beletesszük a tésztát - amit nem öblítünk le, mert akkor lemossuk róla a sót -, 1-2 percig a tűzön összeforgatjuk, s tányérra tesszük. Megszórjuk ízlés szerint reszelt parmezánnal.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2750
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszinte leszek, amikor tombol a meleg odakint, nagyon nehéz rászánnom magam, hogy a konyhában tüsténkedjek. De mivel nem kifejezetten bírom ki 4-5 napnál tovább fakanál nélkül, igyekszem mindig finom, de egyszerű ételeket az asztalra varázsolni. Ilyen ez a tésztaétel is, melyet a Toscan utamon tanultam meg, amikor a Delimano jóvoltából 1 hetet Chianti tartományban tölthettem egy főzőkurzuson.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!