r
Nosalty Logó

Rántottával rakott paraj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Rántottával rakott paraj
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10206 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22261 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    3492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1517 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40824 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89045 micro
Összesen 1962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2745 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5988 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aparajt megtisztítjuk, forró, sós vízbe vetjük, 5 perc után leszűrjük.
  2. A felvert tojásokból 3 dkg vajon kevés sóvallágy rántottát sütünk, éppen csak összeálljon.
  3. A többi vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát megtörve, nagyon enyhén pirítjuk.
  4. Kivajazott tepsibe terítjük a paraj felét, meglocsoljuk a fokhagymás vaj felével, enyhén sózzuk, borsot darálunk rá.
  5. Ráterítjük a rántottát, majd a paraj másik felét, lenyomkodjuk, meglocsoljuk a vaj másik felével, enyhén sózzuk, borsot darálunk rá.
  6. Forró sütőbenátsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6489
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 11.

Ajánló

Adhatjuk köretnek, különösen finom hal mellé. Sajttal a tetején remek előétel. Sültkrumplival könnyű vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántottával rakott paraj
Harmathy Ildikó 313 recept

Spenót variáció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!