r
Nosalty Logó

Rácponty 2. - cserépedényben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rácponty 2. - cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 923 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3689 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    2256 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 923 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.9 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6671.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    4548 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1834.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    9025 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 3689 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cserépedényt beáztatjuk a használati utasítás szerint.
  2. A halat megfosztjuk fejétől és uszonyaitól, és persze zsigereitől is.
  3. Besózzuk, és kb. 15 percet pihentetjük.
  4. A krumplit sós vízben, héjában félkészre főzzük.
  5. A szalonnát felszeleteljük, és 1,5-2 cm-es csíkokra szeljük.
  6. Egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd félre tesszük.
  7. A halat ezen a zsiradékon mindkét oldalán elősütjük.
  8. A krumplit ujjnyi vastag karikákra vágjuk.
  9. A pirított szalonnát a cserépedény aljában elterítjük.
  10. A felkarikázott burgonyát szépen sorban elosztjuk rajta.
  11. A tetejére fektetjük a halat.
  12. Ráöntjük a lecsót ( vagy a friss zöldségeket rákarikázzuk).
  13. A pirospaprikát belekeverjük a szójajoghurtba, és bőségesen meglocsoljuk vele a halacskát és a krumplit is, kerüljön minden hova :).
  14. Fontos hogy HIDEG sütőbe tegyük, mert különben a cserépedény elreped!
  15. Kb. 90 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23064
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Ajánló

Nem vagyok borszakértő, inkább csak borszerető ember. Mi a Nyakas pincészet Budai Chardonnay száraz borát iszogattuk hozzá. El is fogyott estére. Én még el tudnék képzelni hozzá félszáraz fehér bort is a lecsó miatt.  Az biztos, hogy előtte jó a száraz bor étvágycsinálónak (bár ha valaki az illatától nem lesz éhes, annak ne is adjunk belőle :) ), hozzá inkább félszáraz bort  javasolnak a szakértők.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már többször elkészítettem, általában karácsony környékén. Baráti társaságom egyik kedvence. Egyszerű de annál nagyszerűbb étel! A most elkészült adag egy kedves barátomnak készült, aki sokat segített Nekem, én pedig ezzel kedveskedtem Neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek