r
Nosalty Logó

Piskótatekercses túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskótatekercses túrótorta
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 3429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4326.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 3429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A piskótát a hozzávalókból megsütjük (vagy megvesszük készen), megkenjük a lekvárral, feltekerjük.
  2. Egy edényben keverjük össze a túrót, a mascarpone-t, a reszelt citromhéjat, az ízlés szerint adagolt kifacsart citromlevet és a szintén ízlés szerinti cukormennyiséget, valamint a legvégén a ribizlit.
  3. Szeleteljük fel a piskótatekercset ujjnyi vastagságúra, és egy részévelbéleljük kia félgömb alakú tálat. A közepét töltsük meg a túrós töltelékkel, a krémet fedjük lea maradék piskótatekercs szeletekkel,majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább három órára.
  4. Borítsuk ki egy tányérra, majd felszeletelve tetszés szerint dekorálhatjuk még gyümölccsel és/ vagy tejszínhabbal.
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 62855
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors, finom. A ribizli savanykás íze nagyon jól harmonizál a cukrozott túró-mascarpone eleggyel, ezért egy igen frissítő kis desszertről van szó. Természetesen a lekvár fajtája és a gyümölcsök is ízlés szerint változtathatóak.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!