r
Nosalty Logó

Pestós borsófőzelék halrudacskákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Pestós borsófőzelék halrudacskákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3117 micro
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4138.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    2687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12469 micro
Összesen 1289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főzni.
  2. A halrudacskákat belerakjuk egy hőálló edénybe, meglocsoljuk olívaolajjal, és berakjuk a már előmelegített sütőbe (hőlégkeveréses 165 °C), és 20 perc alatt megsütjük.
  3. A pestót kiolvasztjuk (ha nem mirelit, akkor elkészítjük az alapanyagok összeturmixolásával).
  4. Az étkezési keményítőt csomómentesreelkeverjüka tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel a pestóhoz adjuk.
  5. A leveskockát bedobjuk a borsó mellé.
  6. Ha a borsó már nagyjából megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a pestót (szükségszerűen még vizet/tejet/tejszínt).
  7. Felforraljuk, hogy besűrűsödjön.
  8. Takarékon 10 percig főzzük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3041
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Gyors, egyszerű, finom.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!