r
Nosalty Logó

Pesto Rosso sajt nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
janettaylor
Pesto Rosso sajt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5063 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9186 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5465.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    668 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1136 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2617 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73484 micro
  • Lut-zea
    2531 micro
Összesen 5063 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4957 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrástól számított 15 percen belül al dentére főzzük a tésztánkat, és addig pont el tudjuk készíteni a pestót is.
  2. Az aprítóba öntjük a szárított paradicsom olaját és a két fokhagymagerezdet, majd folyó koncentrátumig készítjük. Közben megpirítjuk az olajos magokat, amennyiben natúrt vásároltunk volna. Pár perc elég is nekik, és sokkal finomabb a zamatuk. Beletesszük a fokhagymás olajba őket, mint a szárított és 1 darab felszeletelt és jól lecsepegtetett paradicsomot is. Fűszerezzük, de a sóra nem lesz szükségünk, mert a szárított paradicsomunk kellően sós. Hozzáadjuk a tökmagolajat és a balzsamecetünket is, majd rusztikusra aprítjuk. Az állagán fogjuk látni, ha még több olajra lenne szükségünk.
  3. A kész tésztánkat meglocsoljuk olívaolajjal, és jöhet rá a pesto. Amennyiben dupla adagot készítenénk, mert könnyű ám rákapni, úgy kis üvegcsében olajjal meglocsolva sokáig el tudjuk tárolni a hűtőben.
  4. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4264
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 16.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Ami mindig van a spájzunkban, az valamilyen pesto alapanyag (mint az olajos magok és a fűszernövények) és pár csomag tészta. A zöld pesto a kedvencünk (korábban már megosztottam a receptjét), de nem sokkal marad le a vörös változat sem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!