r
Nosalty Logó

Mustáros sertéscomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mustáros sertéscomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 2373 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 134 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.6 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8233.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    4659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2373 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    145 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertéscombunkat megmossuk, majd jól besózzuk. Éles késsel mindkét oldalát négyzetrácsosan bevagdaljuk.
  2. A sütőt feltekerjük 200°C-ra.
  3. A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot meghámozzuk, és egy turmixba tesszük a szósz többi hozzávalójával. Ezt addig pürésitjük, amíg teljesen össze nem dolgozza a gép.
  4. A tespit kiolajozzuk, majd belehelyezzük a husit. Ezt követően a húst bekenjük mindkét oldalt jó alaposan a szósz egy részével.
  5. A megmaradt szószt a 2 dl vízzel fölöntjük, és jól összekeverjük, majd aláöntjük a húsnak. Díszitésként karikázhatunk rá hagymát, paradicsomot és paprikát.
  6. 20-20 percig mindkét oldalát kicsit megsütjük, majd a hőfokot leveszük 120°C-ra. Innentől kezdve 15 percenkét forgatjuk és locsoljuk a saját levével, ezt 4-szer megismételjük. Aki sültebben szereti, az a végén visszateheti a hőfokot 200°C még egy olyan 10 percre.
  7. Ha kész, kivesszük, és alufólia alatt pihenni hagyjuk. Krumplipürével vagy gombás rizzsel isteni. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 29414
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen csak nem találtam a húshoz illő receptet. Gondoltam, majd adok én az oldal olvasóinak valami igazán finomat.

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!