r
Nosalty Logó

Meggyes csokifondant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes csokifondant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 2480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A muffinformát kivajazzuk.
  2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  3. Gőz fölött megolvasztjuk a darabokra tördelt, vajjal összekevert csokoládét, majd maximum 10 percig hűlni hagyjuk.
  4. A cukrot, a tojást és a tojásfehérjét összekeverjük és habosra verjük.
  5. Hozzáadjuk a már nem egészen forró csokoládét és óvatosan elkeverjük.
  6. Végül elkeverjük a masszában a lisztet.
  7. A tésztát muffinformába töltjük, légkeverésés sütőben, 160 fokon 8 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3745
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a forrón tálalt desszert folyós belsejével nagy sikert arat a gyerekek körében is. A klasszikus receptet jól feldobja a meggy, mint összetevő, és segít a sütemény belső, folyós állagának megőrzésében is. Kivajazott muffinformában készíthető, a formákat kétharmadig töltjük, vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Később mikróban való felmelegítés után fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek