r
Nosalty Logó

Málnás omlett sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás omlett sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Málnahab

Összesen 569 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Málnahab

Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Málnahab

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 569 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Málnahab

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojássárgájáját, az olajat, a vaníliás cukrot és a citromhéjat géppel kihabosítjuk.
  3. A fehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a felhabosított sárgáját, hogy a habot ne törjük össze.
  4. A sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk a masszára, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. Nyomózsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral fedett tepsibe 5 cm átmérőjű halmokat nyomunk.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg nem kap egy kis színt (ez nálam kb. 8 perc volt). A kész korongok állaga kifejezetten szivacsos, nem kell keménynek lennie.

Málnahab

  1. A málnát lecsepegtetjük, és félrerakunk néhány szemet a díszítéshez. A többit pépesre törjük (vagy turmixoljuk, ha az a kényelmesebb).
  2. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a málnapépet, majd a kész habot nyomózsákba töltjük.
  4. A piskótakorongokra málnahabot nyomunk, málnaszemekkel díszítjük, majd megkoronázzuk őket egy másik piskótakoronggal.
  5. Lehet hűtőben pihentetni, akkor jobban összeáll, de frissen fogyasztva se rossz. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 7272
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Daubnerben kapható, málnás omlett néven futó sütemény az egyik osztálytársam abszolút kedvence. Néhány nappal azután volt a születésnapja, hogy ezt megtudtam tőle, így hát gondoltam, miért is ne... :) A receptet más receptekből ollóztam össze, és azt még nem tudom, hogy az "eredeti" milyen, de az én verzióm sikert aratott.

Hozzávalók

Piskóta

Málnahab

Címlapról ajánljuk

További cikkek