r
Nosalty Logó

Kozáksapka-golyó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Asszonyka
Kozáksapka-golyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 4053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 4053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. Válasszuk szét a tojássárgákat a fehérjéktől. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.
  2. Keverjük össze a tojássárgákat a cukorral, kávéval, vaníliával, majd szitáljuk bele a kakaóporos, sütőporos lisztet. Keverjük simára.
  3. Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot egy spatula segítségével.
  4. Egy olajjal kikent, liszttel megszórt tepsiben, 160 fokos, előmelegített sütőben süssük tűpróbáig. (Az én tepsim 20x40 cm-es volt, de a tepsi mérete bizonyos határok között mindegy, úgyis összemorzsoljuk a piskótát.)

Krém

  1. A tejet és a lisztet keverjük csomómentesre. Cseppentsünk bele pár csepp vaníliakivonatot.
  2. Alacsony lángon sűrítsük be, majd ha kellően sűrű, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porcukrot.
  3. Hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. Egy keverőtálban morzsoljuk szét a piskótát.
  2. Adjunk hozzá annyi krémet, amennyitől éppen jól formázható lesz. Ne legyen túl nedves! Gyúrjunk homogén masszát belőle. (Ha a krém nem volna elég a gyúrhatósághoz, egy kis olvasztott vajat/margarint adhatunk hozzá.)
  3. Formáljunk golyókat a masszából. Tegyük őket legalább fél órára hűtőbe.
  4. Egy magasabb falú edényben (pl. üvegpohárban) tegyük az apróra tördelt csokoládét kb. 20 másodpercre a mikróba, magas fokozatra. Ha nem olvadt meg, tegyük még 10-10 másodpercekre vissza. Azért kell ilyen gyakran ellenőrizni, mert a csokiban lévő kakaóvaj könnyen megég. Ha már úgy kb. 80%-ban megolvad, vegyük ki, és keverjük addig, míg a maradék csoki is megolvad. Adjunk hozzá annyi olajat, hogy kellően híg legyen ahhoz, hogy a golyókat belemártsuk.
  5. Szúrjunk egy golyót hurkapálcára, majd mártsuk a csokiba. Hagyjuk kissé lecsöpögni, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Állítsuk pohárba, vagy szúrjuk hungarocellbe, míg megdermed. Tehetjük hűtőbe is, a hűtőből frissen kivéve kellemesen roppanós lesz a csoki a külsején, míg szobahőmérsékleten kissé meglágyul.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5509
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Asszonyka 2 recept

A legpraktikusabb a kozáksapka kiszaggatásakor keletkező maradék piskótából és egy kevés krémből készíteni, de önálló sütiként is ütős. :) Ezekkel a mennyiségekkel kb. 30 db lesz belőle.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!