r
Nosalty Logó

Kijevi diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Budai Brigi
Kijevi diós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 10665 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    653.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    269 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8950.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1063 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4185 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3166 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 10665 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 333 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a dión és a felvert habon kívül összekeverjük, jól összegyúrjuk, ezután 3 részre osztjuk. Majdvékonyra nyújtvaegy tepsi alján egyforma méretűre sütjük, de úgy, hogy a tésztát félig sütjük meg.
  2. Rákenjük a keményre felvert hab 1/3 részét, megszórjuk a dió 1/3-ával, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük úgy, hogy a hab ne ragadjon (de gusztusosan aranysárga legyen a teteje). Mindhárom lapot így sütjük meg.
  3. A lisztből és tejből fehér krémet főzünk, és míg a krém kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a hideg krémmel kikeverjük simára.
  4. Kétfelé osztjuk a krémet, és megtöltjük vele a lapokat. Aszebb lapot hagyjuk a három közül a tetejére, mert így mutatósabb. Jó étvágyat mindenkinek! Nagyon finom!!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 663
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 59296
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijevi diós
Budai Brigi 17 recept

Első kóstolás után rögtön megszereztem a receptet egy kedves barátnőmtől. Először elég bonyolultra sikeredett, hiszen tepsiben sütöttem a lapokat, nem pedig a tepsi alján.:)  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!