r
Nosalty Logó

Kefires-szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kefires-szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2634 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2382.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 2634 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tűzhelyet begyújtjuk.
  2. A tésztát fakanállal összekeverjük az összetevőkből (vajat meg szabad langyosítani, gyorsabb így a munka).
  3. Kivajazott tepsiben a tésztamasszát elsimítjuk.
  4. A felezett szilvákat oldalukra fordítva, sűrűn, soronként a tésztába illesztgetjük, és miután az egész tészta gyümölccsel szorosan fedve lett, tenyerünkkel a gyümölcsöt gyengéden, de határozottan a tésztába nyomogatjuk.
  5. Könnyedén, egyenletesen beszórjuk őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral.
  6. A sütést félidőig nagy lángon, később takarékon folytatjuk. (Ha a gyümölcs helyenként kicsit több levet enged a már aránylag sült tésztában, akkor a tepsit a sütőből kivéve megmozgatjuk, hogy más részre tereljük a levet. A tészta pirulásáig sütjük.
  7. Végül ismételten megszórhatjuk egy kevés fahéjjal és egy zacskó vaníliás cukorral.
  8. Én másfél adagos mennyiségből dolgoztam, 30X40 cm-es tepsiben, és még a sütés napján egy repetát kellett készíteni...
  • Tepsi mérete: 30X40 (másfél adag!)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24128
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

Leves mellé desszertnek péntekre, vagy hétvégére, ha nincs sok idő, vagy kedv bonyolultabbat sütni. Gyümölcsszezon alatt hiba lenne kihagyni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az 1990-es évek legelején voltam egy népi kézműves táborban Szennán, ott sütötte legnagyobb örömünkre több alkalommal egy, azt hiszem, iparművész-rajztanár hölgy ezt a lepényt. A szezonnak megfelelően akkor őszibarackkal. A receptet természetesen leírtam, aztán valahogy múlt az idő és elfelejtődött. Jó pár éve viszont minden gyümölcsszezonban eszembe jut, de a receptet nem leltem. Most előkerült, és de jó, hogy még érik a szilva! Tán szilvával még finomabb, mint őszibarackkal vagy kajszival. (Rém egyszerű, gyors, tán a gyümölcsök magozása, aprítása igényli a legtöbb ráfordított időt. Férjnek, nagyobb csemetének szabad besegíteni, míg mi begyújtjuk a sütőt, elkészítjük a tésztát, és akkor pillanatok alatt elkészülünk vele.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek