r
Nosalty Logó

Karácsonyfa kalács nyultanti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Karácsonyfa kalács nyultanti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204 g

Zsír

  • Összesen
    291.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9904.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    2226 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1136 mg
  • Foszfor
    4588 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1303.3 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1180 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 8439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk, és fél órát kelesztjük.
  3. A kelesztés végeztével a tésztát három egyenlő részre osztjuk, és háromszög formájúra nyújtjuk. A háromszög méreténél vegyük figyelembe a tepsi méretét, amelyben sütni fogjuk.

A töltelékhez

  1. A diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük.
  2. Az első, háromszög alakúra nyújtott tésztát a kikent, liszttel meghintett tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a cukros diókeverék felével.
  3. Ráfektetjük a következő háromszöget, amelyet előbb megkenünk a kakaóporral, majd rászórjuk a dió másik felét. Lefedjük a harmadik, háromszögre nyújtott tésztával.
  4. A tészta alján kivágjuk a fa törzsét, majd a többi részt a törzsig bevagdossuk, és az így kapott csíkokat egyenként megcsavarjuk. Ha elkészültünk, tojássárgájával megkenjük.
  5. Sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, alufóliával vagy sütőpapírral takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1118
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 05.

Ajánló

A tésztát kenyérsütőben is elkészíthetjük. Ilyenkor a nedves hozzávalókat tesszük alulra, majd rá a szilárd alapanyagokat. Dagasztó és kelesztő programra állítjuk be. A töltelék hozzávalóit ízlésünknek megfelelően variálhatjuk, tehetünk bele akár mákot, mazsolát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyfa kalács nyultanti konyhájából
nyultanti 100 recept

Nővéremnél láttam először ezt a kalácsot. Igazi vendégváró étel, kiadós, na és nem kicsit látványos. Garantált a siker, mert az íze is rendkívül finom. Igazán illik a karácsonyi ünnepekhez, főleg, ha a bejgli már egy kicsit unalmasnak tűnik. Nem kell hozzá nagy szakácstudomány, igazán egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!